Sångerskan Lena Philipsson, 49, och pojkvännen Pierre Leander, 41 tävlade i VM i kärringkånk. Foto: TT

Här tävlar Lena PH i kärringkånk

Uppdaterad
Publicerad

I Sonkajärvi i Finland har Ville Parviainen förnyat sin världsmästartitel i kärringkånk från i fjol, men med en ny tävlingspartner den här gången. Sångerskan Lena Philipsson var med och tävlade för blågult, men blev utan medalj.

Sångerskan Lena Philipsson, 49, och pojkvännen Pierre Leander, 41, ställde upp för blågult. Någon medalj blev det dock inte för ekipaget Philipsson-Leander, trots att de enligt egen uppgift hade tränat. De slutade på en tolfte plats.

Tävlingen går ut på att en man bär en kvinna, på valfritt sätt, genom en 231,5 meter lång bana.

Man bar på man

Men, för första gången i tävlingens historia, tävlade också ett par bestående av två män. Musikern Jared Hasselhoff, känd från det amerikanska bandet Bloodhound Gang, bar den tyske komikern Bülent Ceylan genom banan. De kom i mål 1,40 minuter efter täten och tog 46:e plats.

Silvret gick till paret Taisto Miettinen och Kristiina Haapanen, som var 2,5 sekunder efter vinnarna. På tredje plats kom paret Dmitrij Sagal och Anastasia Loginova från Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.