Flygplansdelen som hittades på den franska ön Réunion i onsdags stoppades i en låda för vidare transport till Frankrike. Foto: TT

Vingklaffen har landat

Uppdaterad
Publicerad

Den vingklaff från en Boeing 777 som hittats på ön Réunion har anlänt till franska fastlandet. Experter från USA och Frankrike ska studera vrakdelen i Toulouse, i hopp om att kunna fastställa att den kommer från den försvunna flight MH370.

Vingklaffen fraktades av Air France från ön i Indiska oceanen till Paris på lördagsmorgonen, för att därefter med poliseskort föras till Toulouse.

Flygtillverkaren Boeing skriver till nyhetsbyrån Reuters att de skickar en grupp experter till Frankrike för att delta i arbetet.

Analysen av den medfarna klaffen kan dock inte börja förrän på onsdag, rapporterar nyhetsbyrån AFP, en vecka efter det att en bybo hittade vrakdelen på en strand på Réunion. Det var i sin tur ungefär 500 dygn efter Malaysia Airlines-flygningen från Kuala Lumpur, som skulle ha gått till Peking men slutade med att planet försvann spårlöst någonstans över Indiska oceanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malaysiskt plan försvann

Mer i ämnet