Visst ska babyn ha en fiskelicens

Publicerad

Det tycks aldrig vara för tidigt att jaga och fiska. I den amerikanska delstaten New Hampshire kan man köpa livslång rätt att jaga och fiska för sina spädbarn för 300 dollar.

Först ut med nya licensen var lille Daylen Brickley, 6,5 månader, och när han väl fyllt 16 år så kan han börja fiska och hålla på livet ut, rapporterar Jägarnas riksförbunds tidning Jakt&Jägare.

Jaktlicensen kommer så fort han gått jaktutbildningen. Familjen räknar med att det här ska bli en bra affär: Den årliga avgiften är 46 dollar, så lille Daylen, som bor i Concord går snabbt med vinst. Pengarna ska delstaten använda för fiske- och jaktvård.

Spädbarnslicens är inte det enda som kan locka en liten knatte. I USA kan man också köpa kamouflagefärgade sparkdräkter. Perfekt för den som vill krypa utan att synas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.