Foto: TT

Vita huset utreder telefonläckor

Publicerad

Vita huset ska undersöka hur, för motparten, pinsamma uppgifter har kunnat läcka till journalister från president Donald Trumps telefonsamtal med världsledare, säger talespersonen Sean Spicer till Fox News.

– Presidenten tar dessa läckor väldigt allvarligt, säger Spicer.

Bland annat har The Washington Post publicerat uppgifter om hur Trump snäst av Australiens premiärminister Malcolm Turnbull.

Turnbull har uttryckt sin förvåning över att uppgifter om samtalet läckt, men förnekat att presidenten skulle ha slängt på luren.

– Samtalet avslutades artigt. Och när det gäller diskussionen vi hade var den mycket rak och uppriktig, har Turnbull sagt.

Under fredagen twittrade Trump: ”Tack, Australiens premiärminister för att du säger sanningen om vårt väldigt civiliserade samtal som FALSKA NYHETER-medierna ljög om. Väldigt trevligt!”

Även uppgifter från Trumps samtal med Mexikos president Enrique Peña Nieto har rapporterats av medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.