Foto: TT

Funna vrakdelar kopplas till MH370

Uppdaterad
Publicerad

CNN rapporterar att flygplansdelar har hittats utanför Madagaskar i Indiska Oceanen. Det undersöks nu om det finns en koppling till MH370 som försvann för mer än ett år sedan.

Vrakdelar har hittades vid kusten till den franska ön Réunion som ligger öster om Madagaskar i Indiska Oceanen.

Vrakfyndet undersöks nu för att se om det finns någon koppling till det malaysiska passagerarplanet MH370, som försvann spårlöst med 239 personer ombord i mars 2014.

Malaysiskt plan försvann

Bilder visar hur poliser undersöker en två meter lång bit som nu alltså misstänks kunna kopplas till det försvunna planet även om det ännu inte är klarlagt. Det två meter långa föremålet ser ut att vara en del av en vinge, och hittades av personer som städade på stranden.

Serienummer kan identifiera planet

Franska myndigheter ska nu utreda var föremålet kommer ifrån. Enligt CNN:s reporter letar man nu efter ett serienummer som finns på alla flygplan som kunna identifiera om vrakdelen kommer i från det försvunna planet.

– Det är alldeles för tidigt att säga huruvida det är MH370 planet eller inte, säger Christian Retournat vid det franska flygvapnet till CNN.

Malaysia Airlines flight MH370 försvann kort efter att planet lämnat Kuala Lumpur på väg mot Beijing i Kina. Myndigheterna i Kina, Australien och Malaysia har letat efter vraket till det försvunna planet sedan det försvann den 8 mars 2014. Madagaskar ligger tusentals kilometer bort från den plats där MH370 försvann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malaysiskt plan försvann

Mer i ämnet