Foto: TT

Ytterligare en flyktbil hittad övergiven

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat en svart Seat Leon som tros vara samma som den som sågs användas av två av terroristerna vid attackerna mot oskyldiga i Paris på fredagen. Bilen hittades i Montreuil, en förort till Paris.

Polisen ska ha sökt efter bilen sedan i fredags natt, och arbetar nu efter teorin att någon eller några av terroristerna ska ha undflytt polisen och tagit sig vidare. Teorin är att de bytt bil i Montreuil och eventuellt flytt till Belgien, skriver Europe 1.

Bilen ska ha observerats av vittnen som färdmedel för två av terroristerna när de åkte mellan olika restauranger i centrala Paris och mejade ned oskyldiga.

Terrordåden i Paris

Tre kalasjnikovs, det vapen terroristerna använde i Paris, ska ha hittats i bilden. De ska också ha hittat fingeravtryck på platsen.

En källa på franska åklagarmyndigheten säger till nyhetsbyrån AP att bilen har misstänkta kopplingar till terrordåden, men att de ännu inte kan bekräfta att det är samma bil som terroristerna ska ha setts i vid restaurangerna Le Petit Cambodge och Le Carillon, där 14 personer brutalt mejades ned.

Annan hittad tidigare

Sedan tidigare har en svart Volkswagen Polo hittats av polis. Polon ska vara en hyrbil som hyrts av en fransk medborgare bosatt i Belgien, och använts av de tre gärningsmän som tog sig in på Bataclan.

Samma man som hyrde Polon stoppades under lördagsmorgonen vid en gränskontroll på väg in i Belgien, då i en annan bil, och greps. Med honom fanns ytterligare två personer bosatta i Brysselområdet. Ingen av de tre är kända av den franska polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet