Ytterligare en gripen för dåden i Paris

Uppdaterad
Publicerad

I Belgien har polisen gripit en sjätte person misstänkt för inblandning i terrorattentaten i Paris.

Det är den sjätte personen som grips i landet som misstänks ha koppling till dådet den 13 november, då 130 människor dödades.

– I går togs en person in till förhör i Bryssel. Undersökningsdomaren har hållit honom i förvar och anhåller honom misstänkt för terrormord och medverkan i en terroristorganisations verksamhet, säger den federala åklagaren i ett uttalande.

Terrordåden i Paris

Vapenleverantör gripen i Tyskland

Under fredagen bekräftade tyska åklagare att de gripit en man i Stuttgart, misstänkt för illegal vapenhandel. Enligt tidningen Bild ska mannen vara misstänkt för att ha sålt fyra automatvapen till dem som låg bakom terrorattentaten i Paris för två veckor sedan.

En talesperson för åklagarmyndigheten i förbundsstaten Baden-Württemberg säger att gripandet skedde i tisdags, men vill inte kommentera uppgifterna om att vapnen sålts till personerna bakom dåden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet