Foto: TT

Zebrahjord tog Bryssel med storm

Uppdaterad
Publicerad

Invånare i Bryssel fick i går maka på sig när tre förrymda zebror blev föremål för en i flera bemärkelser vild polisjakt genom den belgiska huvudstaden.

De tre randiga hästdjuren ska ha rymt från en zebraranch i utkanten av staden, för att sedan ta Van Praet-tunneln in till de centrala kvarteren. Väl där tog de sig tid att se sig omkring, där de i lugn mak travade fram längs gatorna, för att sedan njuta av en långsam skritt längs stadens kanal.

Stadsvandringen blev dock inte särskilt långrandig. Polisen var snart hack i hov på de svartvita rymlingarna, och efter en biljakt i galoppfart var zebrornas dagsutflykt till ändo.

”Den urbana djungeln”

Lyckligtvis skadades ingen av zebrornas framfart genom staden, och djuren själva uppges också må bra. Radiokanaler runt om i staden ska ha varnat bilister om att hålla utkik efter randiga medtrafikanter.

De flesta Brysselbor tycks ha fattat galoppen och tagit det hela med ro. Under dagen blev #zebragate snabbt en succé på sociala medier, där invånarna la upp flertalet bilder och filmer på zebrorna.

– Bryssel, den urbana djungeln, sammanfattade en Twitteranvändare incidenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.