Kuinka suomalainen on Love Antell?

Uppdaterad
Publicerad

Love Antell tutustui suomalaiseen popmusiikkiin Ei saa peittää- talkshowssa viime keväänä. Kiinnostus Suomeen ja suomalaisuuteen sai ohjelman aikana sellaisen sytykkeen että lisää oli saatava -nyt tulossa on viisiosainen ohjelmasarja ”Love i Finland”. Sarjaa kuvataan parhaillaan Suomessa.

-Jag kommer ju att söka mina rötter litegrann. Finland har ju varit en del av mig själv så länge men jag har aldrig riktigt tagit mig an den. Jag skulle vilja fördjupa mig mer i det i historia och kulturpersonligheter som finns och har funnits i Finland, hän sanoo.

Ohjelmassa Love tapaa mm. suomalaisia muusikoita ja soittaa myös suomalaista musiikkia. Ohjelmaa varten hän hankki itselleen myös ajokortin.

-Det kan ju finnas en fördel med att ha kämpat mycket med att ta körkort. Det är att man är mån att inte bli av med det för en fortkörning till exempel det första man gör så jag kör ganska lagligt, Love naurahtaa.

Suomen opinnot käynnissä

Ohjelman kuvaukset ovat saaneet Ruotsissa syntyneen Loven myös terästämään suomen kielen taitojaan.

-Finska, lätt att lära sig heter min bok. Men jag tycker inte att det är så lätt. Men sen har jag ju hört finska sedan liten. Min mamma pratar ju finska med min syrra och så där, men inte med mig. Jag skulle vilja försöka ta mig fram med de få finska fraser jag kan, Love kertoo.

Du får motorstopp och någon stannar, vad säger du då?

-Anteeksi. Jag kan ju inte finska. Hjälp mig! Apua. Kiitos paljon apua!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.