Suomi Pohjolan paras MM-kisoissa

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki oli Suomen ja Pohjoismaiden ainoa mitalisti eilen päättyneissä yleisurheilun MM-kisoissa. Pitkämäen pronssi toi Suomelle 32. sijan kisojen mitalitilastossa.

Suomen kisamenestys lepäsi Pekingissä pitkälti miesheittäjien varassa. Pitkämäen selustassa Antti Ruuskanen ylsi keihäänheitossa viidenneksi ja David Söderberg moukarissa kuudenneksi.

Toinen moukarimies, Tuomas Seppänen, oli kymmenes. Kymmenneksi ponkaisi omassa finaalissaan myös seiväshyppääjä Minna Nikkanen.

Ruotsalaismitali lähellä

Ruotsin paras saavutus oli seiväshyppääjä Angelica Bengtssonin neljäs sija. Ruotsin Daniel Ståhl saavutti myös kelposijoituksen päätyen kuulantyönnössä viidenneksi.

Ruotsin Khaddi Sagnia venyi naisten pituusfinaalissa seitsemänneksi.

Kenialaiset rynnivät

Kenia voitti kisojen mitalitilaston saavuttaen seitsemän kultaa ja yhteensä 16 mitalia.

Mitalitilaston kakkonen, Jamaika, napsi 12 mitalia, joista seitsemän kultaista.

Yhdysvallat oli tilaston kolmonen kuudella kultamiitalilla, kun yhteensä maa sai saaliikseen 18 mitalia.

Venäjä notkahti

Edellisten yleisurheilun MM-kisojen mitalitilaston voittanut Venäjä romahti Pekingin mitalitilastossa.

Kun venäläiset voittivat kotikisioissaan vuonna 2013 tilaston saaden 17 mitalia, joista 7 kultaista, jäi maa nyt tilaston yhdeksänneksi neljällä mitalillaan. Kultamitaleja Venäjä sai Pekingistä mukaansa kaksi.

Lähde: SVT, Yle.