Nye landslagstränarens första Leijonat-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen var lyckosam för finsk ishockey, med OS-brons och VM-silver. Nu blåser det nya vindar i landslagstruppen, i måndags presenterade förbundskapten Kari Jalonen sitt första lag.

Som huvudtränare har Kari Jalonen samlat på sig fyra finska mästerskapspokaler. Förra säsongen lotsade han Lev Praha till slutspel i Östeuropeiska KHL-serien. Att vara landslagstränare skiljer sig avsevärt från att vara klubbtränare.

– Man har inte lika mycket tid som i ett klubblag, men det känns bra. Jag förverkligar min dröm och påbörjar ett ärofullt arbete. Det är kul att få ta itu med något rejält.

I nästa vecka coachar Jalonen Leijonat-landslaget i EHT-turneringen, Helsingfors. Den erfarne tränaren ville inte avslöja några exakta spelstrategier.

– Vi vill spela aktiv och aggressiv hockey. Det är viktigt att spelet går framåt och att vi befinner oss vid frontlinjen hela tiden. Det kommer även att finnas helt nya inslag i spelet, som inte fanns med i Westerlunds landslag. Vi får se hur det går.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.