Foto: Scanpix

Åkesson missar debatten – hemma med sonen

Uppdaterad
Publicerad

Vid onsdagens partiledardebatt i riksdagen saknas både Stefan Löfven och Jimmie Åkesson.

Löfven har ingen riksdagsplats, och Åkesson är fortfarande ledig med nyfödde sonen Nils.

– Jimmie är befriad från den här typen av uppgifter i någon vecka eller två till, säger stabschefen Linus Bylund till Aftonbladet.

Det har gått tre månader sen sist – nu är det dags för valårets första partiledardebatt. Men det blir alltså utan Jimmie Åkesson. Han ersätts av Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare.

– Jag tror att det kommer att gå jättebra. Björn är rutinerad och duktig, han är bäst lämpad att ta det här istället för Jimmie, säger Linus Bylund till Aftonbladet.

Val 2014

Skolfrågan het

Efter Pisa-mätningen i slutet av förra året har skolfrågan seglat upp som en ännu hetare valfråga än tidigare och i en Sifomätning som är gjord för SVT ligger skolan tillsammans med vård och jobb i topp av vilka valfrågor som är viktigast.

SVT:s kommentator Margit Silberstein skriver att ”Jan Björklund har svårt att bända sig loss från Pisa-masten, men han anstränger sig för att visa handlingskraft.”

SVT sänder hela debatten, som börjar klockan 9, både på svt.se och i SVT2.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet