Alliansens sajt hackad

Uppdaterad
Publicerad

Alliansens sajt har hackats. Besökare möttes under tisdagen av en vit skärm och meddelandet: ”Hacked By J4r”, skriver metro.se.

 Lite senare hade meddelandet plockats bort och besökare fick ett meddelande att ”Alliansen.se är tillfälligt nertagen på grund utav underhåll”.

Enligt metro.se ska signaturen ”J4r” tidigare använts av en marockansk hackare som gett sig på såväl privata sidor som företagssidor. Det är dock inte klarlagt om det är samma person som ligger bakom denna attack.

Henrik Sjöström är pressekreterare hos Moderaterna:

Informerat it-avdelningen

– Jag har precis informerat IT-avdelningen och de jobbar på att åtgärda detta. Hemsidan ska vara igång inom kort. Det är alltid tråkigt när sådant här sker. Vi har ju precis presenterat vårt valmanifest och vill att så många som möjligt ska läsa det och enklast gör man det via hemsidan, säger han till TT.

Henrik Sjöström kan i nuläget inte säga om man kommer att gå vidare och anmäla händelsen eller förstärka hemsidans brandvägg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.