Carl Bildt gästar Skavlan fredagen den 3 oktober. Foto: TT Bild / SVT.

Bildt blir ”fri företagare i fred”

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bildt som snart är före detta utrikesminister tänker bli ”en fri företagare i fred och framtid”.

Nu tvingas Carl Bildt summera åtta år som utrikesminister. Många har frågat vad han ska göra framöver, och på sin blogg skriver Bildt att han ”återgår till det jag var före oktober 2006 – en fri företagare i fred och framtid, som jag brukade formulera det då”.

Exakt vad det innebär är dock oklart.

Läget efter valet 2014

I övrigt skriver Bildt att hans egna flyttlådor redan gått från UD, och att han nu flyttar ”till lite mindre ståtliga lokaler”. Han uppger vidare att han hyrt två rum som kontor ”på annan plats för att få ordning på papper och annat och organisera min verksamhet”.

Men han uppger också att han fortsättningsvis kommer att ha ett rum i riksdagen, vilket Bildt hävdar beror på att han är före detta partiledare och statsminister. Detta ”ger ju en närhet till det politiska skeendet i olika avseenden”, skriver Bildt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läget efter valet 2014

Mer i ämnet