Petronella Wadle hörde av sig till #dinröst. Foto: Privat

Hon använde #dinröst – gör det du med

Uppdaterad
Publicerad

#dinröst har blivit en succé som en stor del av SVT:s valbevakning 2014. Tusentals tips har kommit in som har skapat stort engagemang.

Under granskningen av ekomaten hörde studenten Petronella Wadle av sig till #dinröst. Hon kommenterade att hon gärna ville köpa ekologisk mat men inte hade råd, det slutade med att hon skrev ett inlägg på #dinröst på Facebook.

”I teorin är det självklart för mig att jag vill köpa mat som är ekologisk, rättvisemärkt och närodlad. Jag vill inte slita onödigt på varken naturen eller människor. Problemet är bara att i praktiken är valet inte alltid lika enkelt, som student har jag rätt begränsat med pengar.”

Val 2014

Trafik engagerar i Norrbotten

I Norrbotten hörde Birgit Homburg i byn Merasjärvi av sig när hon såg miljögranskningen som vi gör genom #dinröst. Hon är en av många som bor efter vägen som trafikeras av malmlastbilar från gruvan i Kaunisvaara. Hon tycker att det borde krävas tillstånd för transporterna som skall kunna villkoras och begränsas i miljötillståndet.

– Varje gång jag öppnar husdörren hör jag att det bullrar uppe vid vägen, dag och natt. Vi vågar inte låta flickan stå vid busshållplatsen och kan inte åka hem från skolan med bussen. Då måste hon korsa vägen, säger hon till Nordnytt.

Hör av dig med tips

Vilka frågor är viktiga för just dig i den pågående valrörelsen? Vilka konsekvenser får politiken i ditt liv? #dinröst vill veta och förmedla din berättelse – i våra sociala kanaler, på svt.se och i tv.

Använd gärna Twitter, Instagram och Facebook. Vill ni hellre använda mail är adressen dinrost@svt.se.

Fakta

I #dinrösts kommentarsfält är det fritt att uttrycka sina åsikter, positiva som negativa, och vi tar som regel inte bort inlägg eller kommentarer.

Undantaget är inlägg och kommentarer med inslag av rasism, sexism, onödiga svordomar, könsord eller personangrepp. Dessa tas bort direkt.

Vår ambition är att svara på alla frågor som ställs direkt till #dinröst. Allmänna frågor eller åsikter ser vi gärna att våra användare bemöter sinsemellan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet