Foto: TT

Ekot: V-lista med sex ministerämnen

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets partistyrelse har enats om sex partiföreträdare som är bäst lämpade att bli ministrar i en rödgrön regering vid en valvinst, erfar Ekot i Sveriges Radio.

Partiledaren Jonas Sjöstedt är självskriven. Men på listan finns också viceordföranden Ulla Andersson och Rosanna Dinamarca, feministisk talesperson och partiföreträdare i utbildningsfrågor.

Utrikestalesmannen Hans Linde och den arbetsmarknadspolitiske talespersonen Ali Esbati, liksom tidigare viceordföranden Ingrid Burman, numera ordförande i Handikappförbunden, ingår också i den sex man och kvinnor starka kandidatgruppen.

Namnen har vaskats fram av valkommittén, men den liksom samtliga utpekade är förtegna.

– Vi tror inte att det är till vår fördel eller den kommande regeringens fördel att det diskuteras namnfrågor innan valet, säger Mats Einarsson, ledamot i valkommittén, till Ekot.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.