Foto: TT

Fakta: Margot Wallström

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokarternas Margot Wallström är veteranen som hoppat av partipolitiken flera gånger, men som alltid kommit tillbaka.

Margot Wallström är 60 år och från början bankkamrér. Politiskt är hon en riktig veteran som varit både biträdande civilminister, kulturminister, socialminister och EU-kommissionär med ansvar för miljöfrågor.

2010 utsågs hon av FN:s generalsekreterare till organisationens särskilda sändebud för arbetet mot sexuellt våld i krigs- och konfliktområden. Hon lämnade posten 2012 och återvände till Sverige. Efter hemkomsten har hon bland annat varit styrelseordförande för Lunds universitet samt haft uppdrag för Svenska postkodlotteriet.

Wallström, som flera gånger under sin politiska karriär dragit sig tillbaka från politiken, meddelade i valrörelsen 2014  att hon återigen skulle göra comeback.

  • Taxerad inkomst 2012: 70.800 kronor
  • Har betalat tv-licens:  Ja

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.