Foto: TT

Fakta: Mikael Damberg

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Damberg har hoppat in i Löfvens ställe i riksdagen och därmed fått en hel del erfarenhet av debatter. Han har särskilt riktat in sig på utbildningsfrågor och bor på samma gata i Solna som han är uppväxt på.

Mikael Damberg, född 1971, är Socialdemokraternas gruppledare och sedan 2010 utbildningspolitiske talesperson. Damberg har hållt sig till samma gata i Bergshamra i Solna i princip hela sitt liv.

Han har särskilt profilerat sig inom utbildningspolitiken, som ledamot och vice ordförande för utbildningsutskottet och senare som Socialdemokraternas utbildningspolitiska talesperson.

Eftersom partiledaren Stefan Löfven inte varit invald i riksdagen har Mikael Damberg som gruppledare i riksdagen fått företräda Socialdemokraterna i partiledardebatter.

  • Taxerad inkomst 2013: 1.172.200 kronor
  • Har betalat tv-licens: Ja

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.