SD: Kan Storbritannien så kan vi

Uppdaterad
Publicerad

Kristina Winberg (SD) tror inte att det är omöjligt att få till en omförhandling av Sveriges avtal med EU.

Sverigedemokraterna är en av Europavalets stora segrare. Partiets toppkandidat Kristina Winberg tar inom kort plats i Europaparlamentet i Bryssel och Strasbourg, där hon bland annat ska verka för att Sverige får omförhandla avtalet med Europeiska unionen.

– Vi har sett hur det har utvecklats under de här tjugo åren, hur mer makt har flyttats till EU, sade hon i Agenda på måndagen.

EU-valet 2014

Frågan är hur det ska gå till att få till en omförhandling, särkilt som Europaparlamentet inte har någon beslutanderätt i frågan om omförhandling.

– Det går ju hela vägen från EU-parlamentet till regeringen och från regeringen och tillbaka.

– Både Storbritannien och Holland har sagt att de vill omförhandla sina avtal. Kan de få till en omförhandling så kan ju vi, sade Kristina Winberg.

SD:s nyvalda Europaparlamentariker räknar också med att Sverigedemokraterna kan få stöd i riksdagen för en omförhandling.

– Jag kan i alla fall göra mitt bästa för att få till en omförhandling.

Se hela intervjun med Kristina Winberg här!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2014

Mer i ämnet