Annie Lööf. Foto: TT

Lööf attackerar vänsterfeminister

Uppdaterad
Publicerad

När Centerpartiets partiledare Annie Lööf i dag talade på valkonventet i Solna och partiet presenterade sitt valmanifest gick hon hårt åt vänsterfeministerna.

Hon anser att ”vänsterfeministerna” driver fel frågor för att göra Sverige mer jämställt.

– I stället har den nyvakna svenska jämställdhetsdebatten handlat om omskolningsläger för män och rättigheten att visa bara bröst. Det bränns pengar i protest mot kapitalet.

Val 2014

– De kallar sig feminister med inställningen att det är fult att driva företag och att det är ännu fulare om kvinnor gör det. Det är fult att ha hjälp hemma. Och det är ännu fulare om kvinnor har det.

Förutom vänsterfeministerna angrep hon även de rödgrönas jobbpolitik:

– De chockhöjer kostnaderna för att anställa unga. De dubblar momsen på restauranger och caféer. De lägger på mer regelkrångel på små företag. De kapar Rut och förbjuder företag i välfärdssektorn.

Här är C:s vallöften

Centerpartiets vallöften är att satsa på jobben och miljön. Sverige ska ha världens grönaste städer, kollektivtrafiken ska byggas ut och cykelbanorna bli fler, menar partiet. Utökad trängselskatt och dubbdäcksavgifter ska finansiera förslagen.

C lovar också att skapa fler lärlingsjobb och sänka arbetsgivaravgifterna för unga ytterligare.

Nationellt matlyft

Annie Lööf presenterade också ett nytt förslag om ett matlyft i skolorna. Skolor och äldreboenden ska servera bättre och mer ekologisk mat.

100 miljoner kronor ska gå till detta och partiet vill att pengarna ska vara en slags morot för kommunerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet