Maria Montazami deltar i #minsverigebild och delar en bild av sig själv insvept i svenska flaggan. Foto: Privat

Montazami hyllar Sverige – men röstar inte i riksdagsvalet

Uppdaterad
Publicerad

Maria Montazami delade sin bild av Sverige genom #minsverigebild. Insvept i en svensk flagga vill hon hylla Sverige. Men hon tänker inte rösta i riksdagsvalet.

– Jag håller i den svenska flaggan för att jag är så tacksam för den bas och uppväxt jag har fått i Sverige. Och för tänkandet jag har fått med mig för att överleva i världen. Heja Sverige! säger hon om bilden hon delar på sin Instagram.

”Det är helt otroligt”

Känd från TV-serien Svenska Hollywoodfruarna berättar Maria Montazami om sitt val av bild över telefon från Laguna Niguel i USA där hon bor. Hon flyttade utomlands när hon var 21 år och har inte bott i Sverige sedan dess. Trots det är hon stolt över det land hon kommer ifrån.

#Minsverigebild

– Sverige har skapat människor som är så duktiga på teknik, sjukvård. Tänk på all den kunskap vi har spridit till andra länder, det är helt otroligt! Trots att Sverige är ett så litet land så har det gjort sig så stort och omtyckt.

Lämnade Sverige vid 21 års ålder

Men trots sin kärlek till Sverige tänker Maria Montazami inte rösta i riksdagsvalet i september. Hon tycker att det känns fel att rösta för att hon har bott utomlands i så många år.

– Jag lämnade Sverige när jag var 21 år och lever ett så annorlunda liv här i USA. Jag har fyra barn och får inte barnbidrag till exempel. Det skulle vara orättvist om jag röstade. Jag kanske hade röstat på något jag själv inte skulle tycka om ifall jag bodde i Sverige.

Hon tycker även att det känns fel mot de som engagerar sig i svensk politik.

– Jag vet att många engagerar sig för olika politiska frågor och ser dem som otroligt viktiga, då ska inte jag lägga min röst ovetande, säger hon.

”Det är viktigt att rösta”

I USA tar hon däremot del av den politiska debatten och röstar när det är val. Och även om hon själv avstår från att lägga en röst i riksdagsvalet tycker hon att det är viktigt att andra går till vallokalen.

– Det är viktigt, viktigt att rösta. Att rösta är din chans att säga vad du tycker och tänker, säger hon.

#minsverigebild

Vill du att din bild av Sverige ska spela en roll i riksdagsvalet? Ta en bild och dela den på sociala medier genom #minsverigebild eller mejla minsverigebild@svt.se. Skriv vad bilder betyder för dig och var den är tagen. Några av bilderna kommer att visas i SVT:s olika specialprogram inför riksdagsvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Minsverigebild

Mer i ämnet