Foto: SVT Design

#minskola engagerar

Publicerad

#minskola fortsätter att engagera. Sedan #DinRöst lanserade kampanjen för en dryg vecka sedan har kända profiler, skolelever, lärare och många andra delat sina berättelser på temat ”en person eller händelse i skolan som betytt mycket för dig”.

Fotbollspelaren Anton Hysén, artisten Adam Tensta, och debattören Alice Teodorescu skriver till exempel på sina sociala konton och som inlägg på #DinRöst på Facebook om lärare som gjort skillnad, utanförskap och disciplin.

Shiri Anderson-Lundholm, bloggar om skillnaden mellan skolan i Israel och Sverige och vad tidiga betyg betydde för henne.

På Twitter är flödet kring #minskola levande kring bland andra erfarenheter av mobbning, lärarnas betydelse och betygsfrågor: ”Svenskaläraren Ragnar Piuva som såg, uppmuntrade och gav mig tro på min förmåga att skriva” twittrar Ingela Netz.

#minskola

Vilken person eller händelse i skolan har betytt mest för dig? Dela dina erfarenheter genom #minskola! Du kan också publicera din berättelse som ett inlägg på #DinRöst, eller mejla dinrost@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#minskola

Mer i ämnet