Foto: SVT

Premiär: Se hur ditt kvarter röstar

Uppdaterad
Publicerad

Vill du veta hur dina grannar röstar? På valkvällen kommer du att kunna se hur det aktuella resultatet ser ut – i just ditt område.

Intresset för SVT:s valbevakning är stort. Valkompassen har gjort succé och över en miljon har redan matchat sina åsikter mot riksdagskandidaternas. På söndag är det dags att gå till valurnorna och i samband med att valresultatet presenteras lanserar SVT en interaktiv karta med resultatet för varje valdistrikt. 

– Valkvällen kommer att bli väldigt spännande och det kommer finnas ett stort intresse för resultatet. Vi ser det här som en service till tittarna och ett bra sätt att fördjupa sig i valresultatet, säger Åsa Edlund Jönsson, projektledare för SVT:s valbevakning.

Läget efter valet 2014

Resultat för samtliga val

Tjänsten hittar du under söndagskvällen på svt.se. Då kan du klicka dig ner till minsta valdistriktsnivå för att se hur väljarna röstat där du bor. Närmare 6.000 valdistrikt kommer att finns med och du kan se resultatet för valen i kommun, landsting och riksdag.​

– De första resultaten från distrikten kommer in runt 20.15, och framåt klockan 22:00 tror vi oss ha ett stabilt riksdagsresultat. Efter det kommer resultaten i kommun- och landstingsvalen att rapporteras in löpande under kvällen och natten, säger Kristofer Sjöholm, projektledare för SVT Pejl, SVT:s sajt för datajournalistik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läget efter valet 2014

Mer i ämnet