Samir avslöjar hemlighet från barndomen

Uppdaterad
Publicerad

Samirs Sverige besöker Skorped i dag – byn utanför Örnsköldsvik där Samir Abu Eid tillbringade skolloven som barn.

I programmet besöker han den lilla byskolan, besöker sin morbros och mosters gamla hus, och han avslöjar också hur han redan som elvaåring körde moped.

Skorpedsskolan har bara 34 elever som går från ettan till sexan. Mariana Karlsson som är rektor har själv gått i skolan och när Samir tillsammans med fotografen Åke Wehrling besöker skolan upptäcker Samir sonen till en av sina kompisar.

Samir: Jag känner ju din pappa, hur är det med honom?

Val 2014

– Ja, han jagar just nu någonstans i myren, säger 12-årige Alfred Hellgren.

I skolan går eleverna i ettan till trean i en klass, och de i fyran till sexan i en annan. Och det funkar bra enligt både lärare och elever:

– Det funkar jättekul, vi är hela sexan, säger Alfred Hellgren och pekar på klasskompisen Klas som sitter till höger om honom.

Körde bil som femtonåring

Samir passar också på att åka förbi huset där hans moster och morbror bodde fram till för sex år sedan.

Där tillbringade Samir både jullov, sportlov och sommarlov.

– Det var fantastiskt att få komma ut hit till landet. Att vara ute och fiska mycket.. Vi var på skjutbanan och sköt, säger Samir som också avslöjar att han körde moppe olagligt när han besökte byn.

– Han (morbror) skaffade en moppe, jag var elva år och körde moppe. Och jag var femton när jag lärde mig köra bil, säger Samir och ler.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet