Åke Wehrling och Samir Abu Eid i Gaza. Foto: SVT

SVT:s Samir gör comeback på svensk mark

Uppdaterad
Publicerad

Fyra år har gått sedan Samir Abu Eid lämnade Sverige för att bli SVT:s korrespondent i Mellanöstern.

Nu kommer han tillbaka till Sverige för att under en två veckors reportageresa ta reda på hur Sverige har förändrats under de fyra åren.

– Jag känner mig väldigt entusiastisk och nyfiken, säger Samir.

Tillsammans med fotografen Åke Wehrling kommer Samir att åka omkring i Sverige under två veckor i månadsskiftet mellan augusti och september. Varje dag från och med måndag kommer de att publicera ett nytt 10-minutersprogram på svt.se.

De kommer bland annat att besöka Samirs hemstad Södertälje och födelseorten Finspång, en plats han inte besökt på många år.

Val 2014

– Jag flyttade därifrån när jag var fem år, sedan dess har jag inte varit där. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka, säger han.

Tipsa Samir via sociala medier

Förutom Finspång och Södertälje kommer de två att åka tvärs över hela Sverige, från norr till söder och öst till väst. Alla tittare kommer att kunna komma med tips på vart Samir och Åke ska åka och vad de ska rapportera om.

– Det är kul om vi får in tips. Det går att höra av sig till mig både med mail och via sociala medier som Twitter, Instagram och Facebook, säger Samir och fortsätter:

– Det kommer att vara väldigt intensivt men kul under de två veckorna.

#Samirssverige

Ni kan följa Samir Abu Eid i sociala medier på resan genom Sverige på #samirssverige – där kan ni även själva dela med er av det ni tycker.

Nya avsnitt publiceras klockan 15 på svt.se – varje vardag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet