Foto: TT

Vem vinner valet – tippa och bli bäst

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsvalet är fortfarande helt ovisst, de olika opinionsmätningarna som publiceras visar på förändringar i olika riktningar. Nu får du chansen att visa hur bra du är på att förutsäga resultatet – i SVT:s tävling Gissa valresultatet.

Klicka här att vara med i tävlingen

– Det är så oerhört svårt att säga hur det kommer att gå. Det blir kul att se hur nära våra läsare och tittare kan komma, säger Åsa Edlund Jönsson, projektledare för SVT:s valbevakning.

Val 2014

För att vinna tävlingen gäller det att tippa resultatet för alla åtta riksdagspartier, plus Feministiskt initiativ som är det parti utanför riksdagen som ligger närmast i opinionsmätningarna.

Hen som totalt på de nio partierna har minst felmarginal blir vinnare och bäst i Sverige på att tippa valresultatet.

– Valet i sig är så spännande men det här blir en extra krydda för de som följer vår valvaka. Förhoppningen är att vi ska kunna ringa upp vinnaren i slutet av valvakan och gratulera, säger Åsa Edlund Jönsson.

Regler

Sista inlämning är söndagen 14 september klockan 20, samtidigt som vallokalerna stänger. Resultatet beräknas utifrån resultatet som föreligger hos Valmyndigheten klockan 23 30.

Justering 8/9: På grund av lotterilagen kan vi inte dela ut något pris till den som kommer närmast det rätta resultatet i ”gissa valresultatet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet