Polistillslag mot Hells Angels i Köpenhamn Foto: Scanpix

100 greps i mc-razzior

Uppdaterad
Publicerad

Runt 100 personer greps och polisen beslagtog både hasch, anabola steroider och flera vapen när den danska polisen i går slog till mot flera mc-gäng på hela Själland.

-Med dagens insats har vi valt att sända gängmedlemmarna en tydlig signal – nämligen att vi under inga omständigheter kommer att acceptera en våldsam konflikt som utsätter grannar och medborgare för fara, sade Svend Foldager vid Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Ännu fler razzior är på gång och polisen får hjälp av knark- och sprängämnessniffande hundar i jakten på illegala substanser och vapen.

Gårdagens tillslag kom efter det att en lastbil i går morse körts rakt in i mc-gänget Bandidos högkvarter på Amager i Köpenhamn.

Händelsen är bara en i raden av våldsamma incidenter mellan Bandidos och den Hells Angels-allierade gruppen AK81 på Amager, och den danska polisen fruktar ett nära förestående gängkrig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.