Pojken låg i flygplanets hjulhus – hela vägen från Kalifornien till Hawaii. Foto: TT

16-åring liftade till Hawaii – i flygplanets hjulhus

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke liftade med ett plan från Kalifornien till Hawaii. Flygbolaget är förvånade att han överlevde den fem timmar långa resan, han låg nämligen avsvimmad i planets hjulhus.

Pojken, som kommer från norra Kalifornien, berättar att han bestämde sig för att rymma efter ett bråk med sin familj, rapporterar Reuters. Han hoppade över staketet vid den internationella flygplatsen i San José. Där stod en Boeing 767, med destination Maui, Hawaii.

16-åringen kröp in i hjulhuset, utan att någon upptäckte honom. Enligt FBI, som utreder händelsen, blev han snabbt medvetslös på grund av syrebristen. Det var först när planet landade på Kahului Airport, Maui, som chockade vittnen på flygplatsen såg honom krypa ur planets hjulhus.

Flygbolaget har ingen aning om hur pojken klarade den fem timmar långa flygningen med de extremt kalla temperaturerna 10.000 meter upp i luften.

– Han har haft en exceptionell tur som har överlevt, säger flygbolaget Hawaiian Airlines, till CNN.

FBi har inte kunnat bekräfta att pojkens historia stämmer. Man vet inte heller med säkerhet vem han är, då det enda han hade med sig på resan var en kam.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.