Närmare 200.000 vill deportera Justin Bieber. Foto: TT/Skärmdump

173.000 vill utvisa Bieber – Obama måste ta ställning

Uppdaterad
Publicerad

Popstjärnan Justin Bieber har hamnat i trubbel upprepade gånger, senast för en vecka sedan greps han för rattfylla. Ett upprop på Vita husets hemsida om att få kanadensaren utvisad har fått närmare 200.000 underskrifter, och nu tvingas presidenten ta ställning till uppropet.

Han har påträffats med narkotika, äggat grannens hus och kört full. Justin Bieber börjar få ett utförligt polisregister, och nu har vissa amerikaner fått nog av att ha den kanadensiska popstjärnan boende i sitt land.

”Vi skulle vilja se den farliga, hänsynslösa, destruktiva och missbrukande Justin Bieber deporterad och att hans greencard ska dras in. Han hotar inte bara vårt folks säkerhet utan är också en hemsk förebild för de unga i vår nation. Vi, folket, vill få bort Justin Bieber från vårt samhälle.”

Så lyder uppropet på Vita husets hemsida, och 173.293 personer har i skrivande stund skrivit under det.

Och nu måste USA:s president Barack Obama ta ställning i frågan. Den magiska gränsen, 100.000 underskrifter, den gräns administrationen satt upp för att presidenten ska ta ställning, har passerat för länge sedan. Därför måste de alltså kommentera uppropet.

Popstjärnan har ett visum av kategori O-1, som låter artister bo och arbeta i USA.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.