Foto: TT

300 föremål hittade i Indiska oceanen av satellit

Uppdaterad
Publicerad

En thailändsk satellit uppges ha hittat minst 300 föremål i det område där det försvunna planet från Malaysian Airlines söks.

Objekten är mellan två och 15 meter långa och de ska finnas omkring 270 mil sydväst om Perth i Australien. I samma region som franska satelliter siktat 122 misstänkta föremål.

Tjänstemannen kan dock inte bekräfta att det rör sig om vrakspillror från det försvunna malaysiska planet. Bilderna togs av satelliten i måndags.

Malaysiskt plan försvann

Vädret hindrar sökandet

Tidigare i dag ställdes sökandet efter planet in på grund av dåligt väder. Det är andra dagen den här veckan som väderförhållanden satt stopp för sökandet. Australienska meteorologer spår att vindarna och regnet kommer att avta från torsdag natt, lokal tid.

Sökområdet täcker även in en ett område som kallas ”the roaring forties”. Johan Nilsson, som är professor på meteorologiska institutionen vid Stockholms universitet, har tidigare sagt till SVT att ”the roaring forties” är hem för en av världens starkaste havsströmmar vad gäller mängd vatten som transporteras.

Passagerarplanet med 239 personer ombord försvann den 8 mars, då det var på väg från Malaysias huvudstad Kuala Lumpur till Peking. Passagerarna kom från flera länder, men två tredjedelar av dem var kinesiska medborgare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malaysiskt plan försvann

Mer i ämnet