26 dollar för populär Twitteraktie

Uppdaterad
Publicerad

I dag gör Twitter debut på börsen i New York – den största börsnoteringen i USA sedan Facebook.

Twitter blir så populärt vid torsdagens börsnotering att aktien prissätts till 26 dollar, högre än det tidigare angivna spannet 23-25 dollar, meddelar källor på Wall Street.

Twitter uppgav i en tweet att 70 miljoner aktier släpps vid börsnoteringen, vilket innebär att företaget drar in drygt 1,8 miljarder dollar och att hela företaget värderas till över 14,1 miljarder dollar, eventuellt uppemot 14,4 miljarder dollar.

Om aktien blir övertecknad på New York-börsen NYSE väntas ytterligare 10,5 miljoner aktier släppas, så att företaget drar in totalt 2,1 miljarder dollar.

Kan bli svajigt

Hur kommer det då att gå för Twitter den första dagen på börsen? Analytikern Brian Wieser vid Pivotal Research Group tror att aktien skulle kunna gå upp till över 30 dollar, men varnar för att handeln skulle kunna bli svajig.

Twitter har 230 miljoner användare, inklusive kändisar, politiker och journalister, och investerare är entusiastiska inför företaget. Men Twitter har aldrig gått med vinst, och frågan är hur väl Twitter kommer att lyckas med att tjäna pengar i framtiden.

– Det är fortfarande så mycket som är osäkert och det är så svårt att ens identifiera hur stora möjligheterna är, säger Wieser.

Twitter värderas till uppemot 15 miljarder dollar. Facebook värderades till drygt 100 miljarder dollar vid noteringen 2012.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.