Foto: TT

Alla gripna efter gruppvåldtäkten i Indien

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Indien säger att man nu gripit alla som är misstänkta för gruppvåldtäkt på de två flickorna som i onsdags hittades döda hängda i ett träd.

Tre är misstänkta för våldtäkt och mord medan två poliser anklagas för tjänstefel och konspiration, skriver Times of India. Obduktionen bekräftar att flickorna, två kusiner på 14 och 15 år, våldtogs och mördades. Dödsorsaken var kvävning, rapporterar CNN.

Ilskan över fallet växer i hela Indien. Landets nya regering meddelade på fredagen att man planerar inrätta en särskild krisenhet för att säkerställa rättvisa för de som fallit offer för sexuella övergrepp. Samtidigt kommer uppgifter som tyder på att ytterligare två gruppvåldtäkter på minderåriga inträffat i Uttar Pradesh under veckan.

En stor del av upprördheten riktas mot polisens agerande i samband med händelsen. Enligt pappan till en av flickorna ska polisen ha förlöjligat honom och vägrat ta emot en anmälan om att flickorna blivit bortförda. Anledningen till polisens passivitet ska vara att flickorna tillhörde en familj av lägre kast.

Den indiska regeringen har lovat att inrätta en snabbdomstol för fallet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.