Polis stoppar de upprörda folkmassorna som samlats för att demonstrera mot dödskjutningen i Berkeley. Foto: TT

Ännu en tonåring dödad av polisen

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man har skjutits till döds av polisen i Berkley, St Louis natten till i dag. Händelsen inträffade nära Ferguson, där tonåringen Michael Brown dödades av polisen i augusti, vilket ledde till stora protester över hela USA.

18-åringen Antonio Martin var tillsammans med sin flickvän när han sköts till döds vid en bensinstation, uppger hans mamma till den lokala tidningen St Louis Post-Dispatch.

En stor folkmassa på omkring 60 till 100 personer samlades på platsen, bland annat människor som varit aktiva i protesterna mot skjutningen av Michael Brown i Ferguson.  Antonio Martin, var liksom Brown en svart tonåring enligt Huffington Post och detta öppnar för att protesterna mot att svarta behandlas olika av polis och rättsystem, ska få ny glöd.

Sprider sig i sociala medier

Enligt polismannen Brian Schellman ska en polisman ha gjort en rutinkontroll vid bensinstationen när han såg två män, varav en hade en pistol komma emot honom. Polismannen ska ha skjutit och dödat 18-åringen medan den andre mannen rymde, skriver nyhetsbyrån AP.

Hashtaggen #AntonioMartin har redan börjat sprida sig i sociala medier där folk protesterar mot skjutningen och sörjer tonåringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.