Attack mot tv-kanal i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Beväpnade män har stormat den regimvänliga tv-kanalen al-Ikhbariya söder om Damaskus och dödat minst tre anställda, rapporterar flera nyhetsbyråer med hänvisning till statliga medier.

En anställd vid stationen uppger att beväpnade män tog sig in i två av tv-stationens byggnader, tog vakter till fånga och sprängde delar av byggnaderna med sprängmedel.

Den anställde säger att männen som angrep stationen band för hans ögon och och körde honom några hundra meter från byggnaderna. Sedan hörde han en explosion.

Syrienkriget

-Jag var skräckslagen, säger mannen.

al-Ikhbariya är privatägd men stöder starkt president Bashar al-Assads regim.

Exilledare på hemligt besök

Samtidigt kommer uppgifter om att förre  ledaren för Syriska nationella rådet (SNC), Burhan Ghalioun, besökte Syrien under några timmar i går. Det berättade han själv för nyhetsbyrån AFP. Syftet var att uppmuntra rebellerna. Det var första gången på två år som han besökte hemlandet.

Han tog sig in i Idlibprovinsen från Turkiet i största hemlighet.

Ghaloun lämnade posten som ordförande för SNC i maj, men är fortsatt en av de viktigaste oppositionsledarna i rådets verkställande utskott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet