Daniel Caban håller upp den lilla pojken som föddes på tunnelbanan. Foto: TT

Baby förlöstes på tunnelbanan

Publicerad

Julfirare fick bevittna en förlossning på Philadelphias tunnelbana på juldagen när två poliser hjälpte en kvinna föda sitt barn.

Det var en vanlig tunnelbanefärd på juldagen i den amerikanska staden Philadelphia, när plötsligt en kvinna skrek ”mitt vatten gick, mitt vatten gick!”. En grupp passagerare försökte hjälpa henne att andas och slappna av, samtidigt som de ringde efter hjälp.

Första poliserna på plats, inspektör Daniel Caban och konstapel Darrell James, såg direkt att bebisen skulle födas vilken sekund som helst.

– På med handskarna, sa Caban till James, och så hjälpte de den lille tunnelbanepojken att komma till världen.

Men det var en dramatisk förlossning på flera sätt – navelsträngen hade fastnat kring babyns hals, men polisen lyckades lyckligtvis linda loss den lille.

– Jag hoppades innerligt hela tiden att ambulansen skulle komma, men vi hade inte tid att bli riktigt rädda eller nervösa, sa en lättad poliskonstapel till en lokal tv-station.

Det lilla julmiraklet mådde bra efter tunnelbaneförlossningen, och mamma, pappa och barn kunde efteråt köras till närmaste sjukhus för kontroll.

– Jag trodde att jag hade fått öppna alla mina presenter, inte kunde jag anat att jag skulle ha ytterligare en som väntade mig på jobbet, sa polisen Daniel Caban.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.