Foto: TT

Baby hittades skrikande i brunn

Publicerad

Plötsligt hördes ett oväntat skrik under en cykelfärd utanför Sydney. Ljudet spårades till en brunn och under det tunga cementlocket hittades ett spädbarn inlindat i en sjukhusfilt. Mirakulöst nog lever pojken.

David Otte cyklade tillsammans med sin 18-åriga dotter intill en motorväg när ett märkligt ljud väckte deras uppmärksamhet på söndagsmorgonen lokal tid.

– Från början trodde vi att det var en kattunge, men när vi kom närmare kunde vi höra exakt vad det var; en bebis som skrek, säger David Otte till The Daily Telegraph.

Undernärd och uttorkad

Polisen misstänker att den några dagar gamle pojken legat på 2,5 meters djup i brunnen sedan i tisdags. Teorin är att bebisen stoppats ner genom ett liten öppning i brunnen. Efter undersökning på ett barnsjukhus beskrevs tillståndet som allvarligt men stabilt.

Enligt polisinspektör David Lagats var pojken undernärd och uttorkad. Han tror inte att barnet hade överlevt söndagen i brunnen eftersom hettan gav temperaturer runt 40 grader.

”En fin pojke”

Pojkens mamma har förhörts av polisen och sociala myndigheter har kopplats in.

– När sådant här händer handlar det ofta om desperata människor, säger Lisa Charet vid socialtjänsten.

På sjukhuset har den lille pojken uppvaktats med filtar och babykläder från David Otte.

– Vi tänker på den lille grabben, det är en fin, fin liten pojke, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.