Barnförsäljare dömda i Moskva

Publicerad

Ett uzbekiskt par har dömts till fängelsestraff för att ha försökt sälja två små barn för en miljon rubel, motsvarande omkring 190 000 kronor, skriver nyhetssajten Fergana med hänvisning till den ryska Utredningskommittén.

Paret, som är i 40-årsåldern, greps den 7 april i en förort i sydöstra Moskva när de försökte överlämna sin gemensamma månadsgamla dotter och kvinnans 1,5-åriga son till förmodade köpare.

Vid två fall tidigare i år har centralasiatiska migrantarbetare enligt ryska myndigheter gripits när de har försökt sälja småbarn för mellan 20 000 och 65 000 kronor. Den ryska Utredningskommittén, som beskrivs som ett slags Rysslands FBI och sorterar direkt under president Vladimir Putin, har lagt ut filmklipp på när de påstådda brottslingarna grips.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.