Bilbomb mot spanskt högkvarter

Publicerad

En man har kört in en bil med två gasbehållare i det spanska regeringspartiet Partido Populars (PP) högkvarter i Madrid. Den 37-årige mannen greps av polis. Bilen innehåller enligt spanska medier två gasbehållare, eventuellt ett sprängämne och två säckar som enligt polisen innehåller gödningsmedel. Sprängämnesexperter försöker utröna om innehållet i bilen kan explodera.

Mannen greps strax före klockan 7 på fredagsmorgonen. Han säger att han är en ruinerad företagare och medger att han tänkt spränga PP:s högkvarter. Han säger att bilen innehåller 15 kg av sprängämnet ammonal och en tidsinställd utlösare inställd på 45 minuter.

Han skyller sina problem på regeringspartiet. Myndigheterna säger dock att mannen inte kunnat hittas i något företagsregister, skriver El Mundo.

Enligt poliskällor verkar mannen lita av mentala problem och han uppges ha handlat ensam.

Området runt partihögkvarteret har spärrats av, bland annat har tunnelbanestationen Alonso Martínez utrymts. En massiv polisinsats är på plats och en helikopter cirklar över området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.