Lågstadiebarn i blå och rosa uniformer förefaller ha varit måltavlorna, att döma av filmer i sociala medier.

Minst 41 barn dödade i Homs

Uppdaterad
Publicerad

Minst 41 barn under tolv års ålder dödades när två bomber exploderade nära en skola och ett sjukhus i syriska staden Homs på onsdagen. En ensam gärningsman ska först ha planterat en bomb i skolan och sedan sprängt sig själv i närheten, enligt Syriska människorättsobservatoriet.

Lågstadiebarn i blå och rosa uniformer förefaller ha varit måltavlorna, att döma av filmer i sociala medier. Totalt dödades knappt 48 personer i explosionerna, minst 41 av dem barn, meddelar den Londonbaserade gruppen Syriska människorättsobservatoriet.

Attacken, som ska ha utförts av en ensam man som planterade en bomb i en skola i stadsdelen Akrameh och sedan sprängde sig själv i närheten, är en av den värsta mot barn under det drygt treåriga inbördeskriget.

Syrienkriget

Huvudsakligen alawiter

Det utsatta området bebos huvudsakligen av alawiter, den shiitiska gruppering som Syriens president Bashar al-Assad tillhör. Ingen har ännu hävdat ansvar för dådet, men islamistgruppen Nusrafronten tog på sig ett liknande dåd i maj.

200 dör varje dag

Sedan inbördeskriget i Syrien startade för över tre år sen har fler än 190.000 människor dött och fortfarande skördar stridigheterna nära 200 människoliv varje dag.

Syrien har flera gånger anklagat Qatar, Saudiarabien och Turkiet för att stödja militanta islamistgrupper under tiden kriget pågått. Länderna har förnekat anklagelserna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet