Foto: TT

Bilen började brinna på safari – vid lejonen

Uppdaterad
Publicerad

Besöket i safariparken Longleat i södra England blev mer dramatisk än Helen Clements och hennes två barn tänkt sig. När de körde genom lejonavdelningen började bilen brinna – med lejonen mindre än 100 meter bort.

– Det kunde ju ha hänt inne hos flamingorna eller kamelerna, men nej, det skulle tvunget ske inne hos lejonen, berättar hon för BBC.

Helen var på sitt första besök i safariparken tillsammans med barnen George, 9, och Charlie, 12, när olyckan hände.

Hon tutade och öppnade dörrarna för att komma undan, men tillskyndande parkvakter skrek åt henne att stanna i bilen.

Sonen rusade iväg

Sonen George hoppade ur bilen och rusade i väg, men Helen ropade snabbt åt sonen att komma tillbaka.

– Vad gör man i en sådan situation? Hoppar man inte ur en brinnande bil? Samtidigt skrek folk åt oss att hålla oss inne, så det var ett dilemma.

Men inom bara några minuter hade parkvakterna kört upp bredvid den brinnande bilen, och de kunde snabbt flytta över familjen och köra dem till säkerhet.

– Jag kan skratta åt det nu. Det är bara en bil och vi är alla i säkerhet, så då kan man se det roliga i det. Men man frågar sig fortfarande – varför behövde det ske i lejonhägnen av alla platser?

Enligt parken skadades varken lejon eller människor vid incidenten. Efter att alla besökare eskorterats ut fick även lejonen sättas i säkerhet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.