En man bär en skadad flicka i sin famn i Aleppo. Foto: Arkivbild.

Blodigaste veckorna i Syrien sedan krigets början

Uppdaterad
Publicerad

Tretton regeringssoldater dog när syriska rebeller sprängde två tunnlar under gamla stan i Aleppo på tisdagen. Det uppger bland andra Syriska människorättsobservatoriet för nyhetsbyrån AP.

I de gamla kvarteren i Aleppo har, enligt den Londonbaserade organisationen, under de senaste veckorna utspelats några av de hårdaste striderna sedan inbördeskriget i Syrien började i mars 2011.

Enligt Syriska människorättsobservatoriet, som dokumenterat konflikten i Syrien från början, utkämpas striderna i Aleppo mellan styrkor lojala med Assad-regimen å ena sidan och å den andra den al-Qaida-anknutna Nusrafronten.                                         

Syrienkriget

Totalt har mer än 2.000 syrier dött i striderna i landet de två senaste veckorna, nästan hälften av dem regeringssoldater. Det är den högsta dödsiffran sedan kriget började.

Mer än 170.000 människor har dödats i inbördeskriget i Syrien och nära en tredjedel av landets 23 miljoner invånare har tvingats lämna sina hem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrienkriget

Mer i ämnet