Boko Haram slogs tillbaka i Niger

Publicerad

Islamistgruppen Boko Haram har genomfört sin första attack i Niger, men slagits tillbaka av säkerhetsstyrkor. Hittills har gruppen huvudsakligen genomfört sina väpnade attacker och kidnappningar i Nigeria.

Attacken inleddes på fredagsmorgonen i staden Bosso nära gränsen till Nigeria.

– Vi kan höra ljudet av vapen överallt i staden, ofta mycket nära våra fönster. Det är ljud av tunga vapen och lättare vapen som får våra hus att skaka, sade en stadsbo till AFP.

De säkerhetsstyrkor som Niger har förlagda i Bosso drev bort islamisterna under förmiddagen, sade Yacouba Soumana Gaoh, guvernör i regionhuvudstaden Diffa.

Nigers styrkor är tillsammans med styrkor från Tchad förlagda i Bosso sedan i måndags, Kommande vecka väntas Nigers parlament ta ställning till ett förslag om att sända soldater till Nigeria i syfte att bekämpa jihadisterna i regionen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.