Bomb i Kairo – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

En bomb exploderade i dag i centrala Kairo.

Explosionen ska ha ägt rum utanför högsta domstolen, där också Egyptens riksåklagare har sina lokaler. Statliga medier i Egypten rapporterar att det är en död och minst fyra skadade, varav en polis.  Kairos säkerhetschef förnekar dock att någon avlidit. Enligt honom har åtta personer skadats, två poliser, tre polisaspiranter och tre civila.

Enligt säkerhetskällor inträffade explosionen vid grindarna till domstolsbyggnaden. Den närmsta tunnelbanestationen är stängd.

Senast förra veckan exploderade flera bomber i Kairo. Även då attackerades mål mitt på dagen i de livligare delarna av staden. En person dog och fyra skadades.

– Det är något nytt att attentat utförs mitt på dagen då det finns risk för att civila drabbas, säger SVT:s korrespondent Stina Blomgren i Kairo.

Tidigare har bomber placerats ut och smällt under tidig morgon när inte lika mycket folk är i rörelse.

En tidigare okänd grupp som kallar sig ”Revolutionär bestraffning” har på Twitter sagt sig ligga bakom dagens dåd, som ser ut att vara riktat mot säkerhetsstyrkorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.