Britney skrämmer bort somaliska pirater

Uppdaterad
Publicerad

Brittiska militären har hittat ett nytt vapen mot de fruktade somaliska piraterna – spelar man Britneys Spears hits flyr de illa kvickt.

Sjörövarna utanför Somalias kust är fruktade, och det med all rätt. 2011 skedde 176 attacker vid Afrikas horn, och sjöröveri är den näst största inkomstkällan i Somalia.

Men nu har brittiska flottan hittat ett nytt vapen att ta till hjälp mot piraterna – Britney Spears gamla hitlåtar ”Oops! I did it again” och ... ”Baby one more time”.

”De står inte ut”

När piraterna närmar sig skeppen riktar militären högtalare mot dem och vrider på Britney på högsta volym, säger marinofficer Rachel Owens till tidningen Metro.

– De här killarna står inte ut med västerländsk musik, och det gör Britneys hits till det perfekta valet. Hennes sånger valdes av säkerhetsteamet för att de trodde att piraterna skulle hata dem allra mest.

Rachel Owens eskorterar tankfartyg genom de farliga vattnen vid Afrikas horn, och hon vittnar om att Britney Spears tongångar är ett så effektivt försvar att de sällan behöver avfyra några vapen längre.

Steven Jones från den globala sjöfartssäkerhetsorganisationen SAMI håller med.

– Piraterna gör vad som helst för att undvika hennes musik. Jag kan dock tänka mig att vi skulle bryta mot Genèvekonventionen om vi i stället använde Justin Bieber, säger han till Metro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.