Danskar mer uppkopplade än svenskar

Publicerad

Över tre miljarder människor världen över har möjlighet att koppla upp sig på internet, enligt en årlig rapport från FN-organet Internationella teleunionen (ITU). I uppkopplingstoppen ligger Danmark.

Sydkorea har fått lämna över förstaplatsen till Danmark. Våra grannar har också petat ner Sverige en placering till en tredjeplats jämfört med förra året. Strax utanför pallen kommer Island och Storbritannien.

Och internetanvändandet fortsätter att växa i världen, i år ligger den genomsnittliga ökningen på omkring 6,6 procent, enligt ett pressmeddelande. I utvecklingsländer har antalet användare fördubblats på fem år, vilket innebär att två tredjedelar av alla som surfar på nätet bor i de länderna.

ITU gör sitt index genom att titta på tillgången och användandet av internet och mobiltelefoner samt kompetensen att använda tekniken i 166 länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.