• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: AP

Dödsiffran stiger efter lerraset

Publicerad

Räddningsmanskapet har lokaliserat ytterligare offer.

Hittills har 16 kroppar hittats efter det stora lerraset i samhället Oso, tio mil norr om Seattle.

Antalet som är försvunna enligt myndigheterna har nu skrivits ner till 90. Ett tag var 220 personer uppsatta på listan över saknade, men i takt med att familjer återförenats och fått kontakt med varandra har antalet skrivits ner.

Nationalgardet söker nu i området, och flera hundra frivilliga letar desperat. Fem dygn har gått sedan landmassan släppte och rasade ner över samhället.

Små chanser hitta överlevande

Många anhöriga väntar, och hoppas, men chanserna att hitta några ytterligare överlevande minskar allt eftersom timmarna går.

En av de som väntar på besked är Becky Bach som saknar sin bror och tre andra släktingar.

– Det väcks så många frågor om de inte hittas,  jag vet inte hur det blir, säger hon.

Eftersökspatrullerna använder hundar, grävskopor och ibland deras bara händer för att söka igenom lermassorna för att hitta offren.

Offren kan bli kvar i leran

Men myndigheterna har också nämnt att de kan bli tvungna att lämna offren begravda i lermassorna.

Lagret med lera är uppemot tio meter djupt på sina håll, och täcker ett över en kvadratkilometer stort område.

Vid överflygningar med helikoptrar har området beskrivits som ett månlandskap. Och för räddningsmanskapet är operationen farlig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.