Ice Bucket Challenge har blivit en virtuell raket världen över. Men när efterlyste Jesean Morris postade sin video på Facebook hittade polisen honom och han arresterades. Foto: Omaha-World-Herald/Vanessa A. Alvarez

Efterlyst gjorde Ice Bucket Challenge – arresterades

Uppdaterad
Publicerad

En man som antog utmaningen Ice Bucket Challenge postade sin video på Facebook. Men eftersom han var efterlyst upptäcktes hans tilltag – av polisen.

Fenomemet Ice Bucket Challenge, som egentligen är en kampanj för att samla in pengar till forskning till förmån för sjukdomen ALS, har tagit världen med virtuell storm. En av dem som antagit utmaningen var 20-årige Jesean Morris.

Men det skulle han inte ha gjort.

Han var nämligen efterlyst av polisen i Omaha, efter att ha brutit mot lagen under sin villkorliga frigivning.

Upptäcktes

Efter att han hade postat sin video tipsade någon polisen efter att ha sett hans video på Facebook. Eftersom polisen kunde räkna ut vilken plats han befann sig på åkte de dit. Men just i det ögonblicket klev Jesean Morris in i en bil och körde iväg.

Polisen följde efter, stoppade bilen och arresterade Morris som, enligt Gawker.com ska ha uppgivit falskt namn och spottat på polisen.

Deltog i skjutning

Morris ska också ha sparkat sönder en del av polisbilen vid gripandet.

Han ska enligt sajten The Smoking Gun ha släppts på fri fot i mars i år efter att han avtjänat sitt straff för en skjutning 2010. Han var då 16 år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.