Tidigt i morse svensk tid, natt kanadensisk, greps den misstänkte polismördaren. Foto: Radio Canada/TT

En gripen för polismorden i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiska polisen har gripit en person, misstänkt för onsdagens dödsskjutning då tre poliser dog.

Den misstänkte greps av RCMP klockan 12.10 i Moncton. Han är i polisens förvar. Boende i norra Moncton får nu lämna sina hem, skriver Royal Canadian Mounted Police på Twitter. Tidigare uppmanades stadens 70.000 invånare att hålla sig inomhus, låsa dörrar och tända utomhusbelysning för att hjälpa polisen.

Det var vid 19:30-tiden lokal tid i onsdags kväll, som polisen svarade på ett larm om en beväpnad man i staden Moncton. När poliserna kom till den utpekade platsen sköts tre poliser sköts till döds när mannen öppnade eld med automatvapen. Ytterligare två fick skador som dock inte är livshotande. En av de skadade har fått lämna sjukhuset.

Polismord i Kanada

Det blev starten på en omfattande mördarjakt.

Den 24-årige gärningsmannen identifierades tidigt och jagades av kraftigt beväpnad polis som kallats in från hela landet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismord i Kanada

Mer i ämnet