Foto: SVT

En sång för Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

På väg hem från sin reportageresa i Ukraina möter SVT:s Bert Sundström inga mindre än en kör från Adolf Fredriks musikskola. Väl hemma blev den skönsång – ”Det brinner en stjärna i Österland..”.

Men så roligt, tänkte jag, när Sveriges ambassadör i Ukraina i söndags berättade att en kör från Adolf Fredriks musikskola skulle flyga hem till Stockholm från Kiev efter att ha varit i Ukraina och sjungit.

Lite Lucialjus kan dom ju behöva där, för att inte misströsta helt över politiskt och ekonomiskt elände. För att inte tala om kriget, som ju präglar hela tillvaron i Ukraina.

Så i dag, när planet kommit halvvägs hem gick jag och frågade kören om de kunde tänka sig att sjunga en sång där i kabinen – så jag kunde filma och sedan lägga ut en sång från himlen på vår webb.

– Visst, sa de. Och tyckte det var en jättebra idé.

– Nä, nä, sa piloten. Vi har våra regler...

Men pressavdelningen på Arlanda tyckte också att det var en bra idé. Så om nån av er som läser det här har lust att få lite andaktsfull skönsång från en plats där ingen brukar stanna till bara för att njuta, varsågod....

Se klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.