• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Ena halvan av Everly Brothers död

Uppdaterad
Publicerad

Phil Everly influerade många av sextiotalets största artister.

Han dog i Burbank utanför Los Angeles i sviterna av en sjukdom, berättar Phil Everlys hustru.

The Everly Brothers hade flera hits runt 1960, bland annat tidlösa sånger som All I have to do is dream och Wake up little Susie.

Inspirerat många

Brödernas melodiösa stämsång har påverkat artister som The Beatles, Simon & Garfunkel, The Byrds, The Hollies och The Beach Boys. Rolling Stone Magazine har placerat duon på 33:e plats i sin lista över de 100 största artisterna. 1986 valdes de in i Rock and Roll Hall of Fame.

Bandet splittrades 1973 och bröderna tog därefter upp egna solokarriärer. Men Phil Everly berättade för Time Magazine att deras vänskap bestått.

– Don och jag är ökända för vår splittring. Men vi står närmare varandra än de flesta bröder gör, sade han och kallade stämsång för den ”ultimata kärleken”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.